infakt__frame.jpgPosetom Kolubarskom okrugu Srpski pokret obnove započeo referendumsku kampanju pod sloganom Srbija u Evropi, Kosovo u Srbiji. To znači da će evropska Srbija, u savezništvu sa vodećim državama sveta, ispraviti pogrešnu presudu o statusu Kosova, ako takva odluka u mesecima koji dolaze bude doneta, rekao je Vuk Drašković, predsednik SPO prilikom posete Valjevu. Predloženi Ustav uglavnom je dobar, iako SPO žao što nisu raspisani izbori za Ustavotvornu skupštinu, dodao je Drašković.

Poslanici SPO podržali su predlog novog Ustava, ali konačnu odluku donose građani Srbije na referendumu. Drašković je pozvao građane da se upoznaju sa tekstom ustava, izađu na izbore i glasaju po svojoj volji.

Na pitanje novinara šta se dešava sa izvoznim dozvolama za fabrike namenske industrije, Drašković je rekao da se nepotpisivanjem dozvola za izvoz odužja u Gruziju i Jermeniju nogo veća šteta sprečava.

Drašković je izrazio nadu da će na predstojećim izborima pobediti stranke evropske orijentacije pa će se iznaći kompromisno rešenje za Kosovo kojim će biti zadovljne sve strane, i Srbija, i kosovska albanska većina i srpski narod koji tamo živi.
Odluke o koalicijam za nove izbore Drašković kaže da će donositi GO stranaka kad budu raspisani izbori.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…