infakt__frame.jpgNa izbornoj skupštini G17 plus održanoj proteklog vikenda sa 1330 glasova Mlađan Dinkić izabran je za predsednika G17 plus. Za potpredsednike stranke izabrani su Ivana Dulić Marković, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević. Članovi Predsedništva G17 PLUS su sa teritorije Beograda Suzana Grubješić, Željko Ivanji i Miloljub Albijanić, sa teritorije centralne Srbije: Snežana Stojanović-Plavšić, Branislav Jovanović, Zvonko Obradović i Vladimir Ilić i sa teritorije Vojvodine Jadranka Beljan-Balaban, Zoran Subotički i Rajko Simin.
Svestan odgovornosti i složenosti posla koji je pred strankom, ali, kao i uvek, spreman da prihvatim izazov i odgovornost, predsednik G17 plus Mlađan Dinkić je rekao da
je Srbija dočekala novu šansu 5. oktobra 2000. godine nakon ratova, teškog ekonomskog propadanja, siromašenja devedesetih… Međutim, promene koje su obećavali nikada nisu izvedene do kraja.

Dinkić smatra da bi za potpunii preokret u našem društvu bilo potrebno definisati jasne nacionalne ciljeve i prioritete. Za sve to potreban je dijalog i saradnja svih stranaka demokratske opcije. Čvrst konsenzus stranaka demokratskog bloka mora se postići oko četiri nacionalna prioriteta.

G17 plus prioritet daje poboljšanju ekonomskog standarda građana i povećanju zaposlenosti. Na tom planu do sada nije urađeno mnogo, ali je sa druge strane u Srbiji dobijen stabilan dinar, reformisan je bankarski sistem, uveden red u poreski sistem, zaštićeno vlasništvo države u Mobtelu i obezbeđeno milijardu i dvesta miliona evra od njegovoe privatizacije. Taj novac će biti uložen u zapošljavanje i razvoj Srbije.

Članstvo u EU uslovljeno je uvođenjem evropskih standarda i moramo da završimo nešto što nam je prethodna generacija političara iz devedesetih ostavila u teški amanet, a to je da konačno zatvorimo hašku epizodu i da se svi koji su optuženi za ratne zločine na prostorima bivše Jugoslavije uhapse i izruče Haškom tribunalu. Moramo pomoći sami sebi, da bi EU pomogla nama, dodao je Dinkić. Što se tiče Kosova i Metohije, to je svakako najteži problem s kojim se suočava Srbija. Nažalost, ako smo realni, danas nema dobrog rešenja, međutim, poruka svih mora biti jasna: niko u Srbiji nikada neće prihvatiti i priznati otimanje Kosova, dodao je Dinkić.

Ivana Dulić Marković izabrana je na mesto potpredsednika G17 plus pored, Verica Kalanović i Tomica Milosavljević, a obrazloženje predsednika stranke Mlađana Dinkića je da su oni pravi lideri G17 PLUS koji personifikuju opredeljenje stranke da stručnost mora biti ispred politike, zato što su dovoljno hrabri da preuzmu odgovornost da menjaju Srbiju i dovoljno snažni da istrpe sve protivničke udarce koji će ih sačekati, ili su ih već sačekali na tom putu.

Skupu u Domu sindikata obratio se i nekadašnji potpredsednik G17 plus, Predrag Mareković rekavši da je Srbija zakoračila napred jer su tako odlučili gražani Srbije i da sada nema povratka nazad.

Uradu g17 plus ima dosta toga zajedničkog sa ostalim strankama prodemokratske orijentacije, a gosti Izborne skupštine G17 plus bili su predstavnici DSS, DS, SPO, Sandžačke demokratske partije.

Predsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić obećao je da će uvesti G17 PLUS u parlament na narednim izborima i kako sam kaže, za razliku od mnogih, spreman je da preuzme punu odgovornost za ono što radi.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…