infakt__frame.jpgTakmičenje učenika od petog do osmog razreda u izradi likovnih radova na temu “Grad u kome bih voleo da živim” održaće se u petak u OŠ Desanka Maksimović, a organizator je UN-Habitat u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom prosvete Republike Srbije, Odeljenje u Valjevu. Na kraju takmičenja biće odabrana tri najbolja rada koja će biti i nagrađena 20. septembra prilikom posete predstavnika UN-Habirtata i italijanske Vlade našem gradu.

Tri prvonagrađena rada će početkom oktobra u Beogradu učestvovati na posebnom konkursu na kome će se sa svbojim radovima predstaviti i učenici iz ostalih šest opština u Srbiji u kojima UN-HABITAT sprovodi program Stanovanja i trajne integracije izbeglica. Najbolje ocenjeni rad biće posebno nagrađen.

UN su posvetile prvi ponedeljak u oktobru svake godine svojoj agenciji HABITAT, koja je ovlašćena od strane Generalne skupštine UN da promoviše socijalno i ekološki održina naselja i gradove u cilju obezbeđivanja stambenog smeštaja za sve. Ove godine Dan UN HABITATA se obeležava 2. oktobra.

Ovogodišnja tema je “Gradovi, magnet nade” i odabrana je od strane UN-a kako bi nas sve podsetila da smo svedoci najveće migracije stanovništva u istoriji – migracije ka gradovima.
Program SIRP, koji UN HABITAT sprovodi u Valjevu i u još šest srpskih opština i gradova (Niš, Kragujevac, Čačak, Pančevo i Stara Pazova) finansira Vlada Republike Italijem, a nacionalni partner u sprovođenju programa je ministarstvo za kapitalne investicije Vlade

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…