infakt__frame.jpgZatišje na političkoj sceni Valjeva očigledno prolazi, a nakon letnje pauze čini se da počinju pripreme za lokalne izbore, mada to niko zvanično ne saopštava. Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih SNS u Valjevu na narednim izborima ova stranka će nastupiti u koaliciji sa delom valjevskog članstva SPS. Koalicija bi nosila naziv “Socijalisti za Valjevo”, a nosilac liste bio bi Mihailo Todorović.

Takođe smo nezvanično saznali da su razgovori o zajedničkom nastupu na izborima, kako nam je rečeno, ma kad oni bili, u završnoj fazi i da bi usloro trebalo da bude potpisan i sporazum o saranji. Nakon toga i javnost će biti zvanično upoznata sa svim detaljima zajedničkog nastupa SNS i dela SPS na lokalnim izborima.

Rzloge za početak priprema za lokalne izbore stranke svakako vide u činjenici da se sednica SO Valjevo nije održala već duže vreme. Da podsetimo, sednica koja je započeta još 31. marta, pa nastavljana i prekinuta 23. jula, sudeći po izjavama političara, neće imati svoj kraj.
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbilo je zahtev predsednika SO Miroslava Vukovića da uvede privremene mere zbog blokade rada lokalnog parlamenta smatrajući da nema zakonskih uslova da se sednicaodrži. Ministarstvo je time ostavilo mogućnost da se odbornici SO Valjevo ipak nađu u skupštinskim klupama, do 23. septembra.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…