infakt__frame.jpgU nedelju, 23. jula u 20 h časova u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića”, biće otvorena samostalna izložba Džefrija Para (Geoffrey Parr), člana engleske umetničke asocijacije “Crazy Goat Art Promotions”, koju čine umetnici iz Liverpula, Glazgova, Lankastera i drugih gradova severozapadnog dela Britanskog ostrva.

Pored toga što predstavlja aktuelne tendencije na umetničkoj sceni Britanije, Geoffrey Parr svojim radovima promoviše gotovo savršen spoj sopstvenog zanatskog umeća i originalnosti, a takva kombinacija retko ostaje bez vrednosnog pečata.

Njegove slike su uglavnom inspirisane dizajnom enterijera 60-tih i 70-tih godina prošlog veka. Koristeći jasne, uočljive simbole i boje koje pretstavljaju obnovljen optimizam, dizajn iz tog perioda ima idelistički pogled na budućnost.

Gospodin Parr će prezentovati 16 slika, rađenih uglavnom kombinovanom tehnikom na platnu (ulje, akril, farba), među kojima će premijerno biti izloženo 6 ulja na platnu iz opusa “Srbija”. Ta umetnička dela, koja su specijalno rađena za ovu izložbu, inspirisana su naravno boravkom u našoj zemlji i gradu na Kolubari tokom maja meseca prošle godine, kada je Geoffrey Parr izlagao na grupnoj izložbi “Savremeni engleski umetnici”.

Pored slikarstva, gospodin Parr voli da se poigrava sa plastikom, pa će posetioci imati priliku da vide i njegovih 8 objekata/radova od plastike. Uzimajući ideju plastike kao sporedan proizvod nafte, on pretvara te čvrste “listove” u objekte, koji predstavljaju sećanja i misli stopljene zajedno, koristeći prostor, boju i svetlost na skoro isti način kako to radi slikar.
Instalacijama, Geoffrey Parr menja ili jedan deo ili ceo galerijski prostor u ličnu, domaću okolinu. U tim radovima su uglavnom zastupljene ideje vezane za uspomene iz njegovog detinjstva, kao i za mesta u kojima je živeo i koje je posetio. Vremenom, sa preplitanjem misli odrasle osobe sa dečijim sećanjima, nastaju neobični umetnički produkti kao autentična mešavina stavova iz prošlosti i sadašnjosti Geoffreya Parra.

Izložba će biti otvorena do 6. avgusta 2006. godine.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…