ZASEDANJE PARLAMENTA 2..jpgPoslednjih dana uočljivo je naglo podizanje tenzija u Parlamentu Srbije. Narodni socijalisti Valjeva smatraju da je izvesno da se “iza brega” valjaju krupniji i ozbiljniji problemi koje Vlada Srbije, ali i oni koji je podržavaju, pokušavaju prikriti, kaže se u saopštenju za javnost OO SNS.
Kao prvo, očito se skreće pažnja sa moguće pretnje gašenja Republike Srpske zbog želje njenih građana da se na referendumu izjasne o savezu sa Srbijom. Drugo pitanje je kako sakriti činjenicu da je Vlada Srbije na volšeban način preuzela zakonodavne ingerencije koje pripadaju Parlamentu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Aktuelna vlast se zaklinje zakonom, a održava uredbama, izbegavajući da donese novi Ustav, kojeg bi referendumom potvrdili građani Srbije. Donošenje Ustava znači izbore i pad vlasti. Ali vlastima se ne treba čuditi. Čudno deluje način na koji onaj deo koji podržava republičku vlast, a vodi se kao leva opcija, opravdava i aminuje prelazak Vuka Draškovića na mesto ministra diplomatije Srbije. Time uže rukovodstvo te partije, koje se zaklinjalo da neće podržati njegov izbor, pokazuje da je za njih “parče vlasti” važnije od levih ideja, principa i morala.

Zato narodni socijalisti Valjeva apeluju na sve poslanike republičkog Parlamenta da ne dopuste izvršnoj vlasti da bude zakonodavna, već da preuzmu svoje nadležnosti, prava i obaveze, za šta su ih uostalom i birali građani, a apeluje i na što skorije donošenje Ustava. Na to ćemo podsećati sve dok se taj najviši državni akt ne donese, jer je potreban narodu, a potom na izborima i vlast koja će vladati zakonima i po Ustavu, kaže se u saopštenju za javnost OO SNS.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…