Logo_Caritas.jpgHumanitarna organizacija “Karitas” u naredne dve sedmice uručiće 250 novih paketa hrane i sredstava za higijenu stanovništvu koje je u proteklom periodu bilo ugroženo klizištima.

Inače, ova humanitarna organizacija je krajem maja obezbedila pakete hrane i sredstava za ličnu higijenu za 350 porodica, a za 5 porodica oobezbeđena je pomoć u gradjevinskom materijalu u vrednosti od po 1000 €.

Takodje, ova humanitarna organizacija razmatra mogućnost da učestvuje u sanaciji klizišta na području valjevske opštine, kao i da animira potencijalne donatore iz Evropkse unije da pomognu.

Crveni krst Valjeva, takodje je obezbedio ukupno 52 paketa hrane i sredstava za higijenu, koji će biti isporučeni socijano ugroženim kategorijama stanovništva čija su domaćinstva stradala u klizištima. Opštinski odbor Crvenog krsta u Valjevu obezbediće besplatno letovanje u trajanju od 10 dana u svom odmaralištu u Baošiću u Crnoj Gori, za 18-toro dece uzrasta od 8 do 14 godina, koja potiču iz ovakvih porodica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…