91_Krusikvaljevo_bombardovanje.jpgSvaki dobronameran čovek potreban je HK Krušik i pomoć fabrici koja se teškom mukom polako oporavlja nakon dugog niza kriznih godina i bombardovanja, dragocena je. Ova fabrika uspela je da obezbedi poslove u vrednosti od 17 miliona dolara, ali to nije dovoljno za oporavak firme i neophodno je da iza nje stanu i republičke i opštinske vlasti, kaže Miša Mandić, član Sindikata HK Krušik .

Upoređujući odnos Vlade Republike Srbije prema namenskoj industriji u Kragujevcu i u Valjevu, Mandić tvrdi da se tu nešto čudno dešava i da se Kragujevčanima u svim zahtevima izlazi u susret, dok Krušikovi zahtevi ostaju po strani.

Veliki problem Krušika su nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Šta je čije u gradu, dobro je poznato, kaže Mandić jer se zna šta je sve izgrađeno parama Krušika. Iako je na sastanku rukovodstva i Sindikata Krušika sa predstavnicima Opštine obećano rešavanje ovog pitanja, Mandić smatra da su to prazne priče i kupovina vremena.

Bolna tačka Krušika je Kovačnica koja je radila do bombardovanja, kada je potpuno srušena. Prilikokm nedavne posete ministra odbrane obećano je da će se Kovačnica u Krušiku ponovo sagraditi.

Krušik je nekada bio veliki svetski izvoznik, a sada je samo ikona u predizbornoj kampanji. Nakon izbora HK Krušik pada u zaborav.

Inače u HK Krušik realizuje se nekoliko izvoznih programa vrednih više miliona dolara, sproveden je program zbrinjavanja tehnološkog viška na bazi dobrovoljnosti. U Namenskoj radi 1360 radnika, a u celoj HK 2160. Sa odlaskom još jednog broja radnika u penziju tokom ove godine, broj radnika HK Krušik približiće se onoj koju je propisala Vlada Srbije za neku buduću fabriku Krušik.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…