infakt__frame.jpgČlanovi Opštinskog veća na 24 sednici, održanoj u petak, 14. aprila, pozitivno su ocenili program rada Narodnog muzeja za 2006. godinu, u kome je naznačeno da će ova ustanova u tekućoj godini privesti kraju započete poslove na pripremi stalne postavke, ali da će to u izvesnoj meri zavisiti i od odluke Ministarstva kulture Republike Srbije o njihovom eventualnom učešću u finansiranju ovog projekta.
Muzej će se bazirati i na nabavku nedostajućih muzealija i opreme za izlaganje (postamenti i vitrine), konverzaciju, pripremu i izradu pomoćnog espozicionog materijala, maketa, ilustracionih tabli i istovremeno nastaviti sa tekućim redovnim aktivnostima.
U nastavku sednice prihvaćen je i program rada Moderne galerije za tekuću godinu i tom prilikom je ocenjeno da je ova renomirana ustanova za 2006. godinu predvidela dve izložbe, prva je slikara Dragoslava Živkovića, umetnika mladje generacije, sledbenika Medijale. Druga izložba će biti krajem septembra početkom oktobra meseca-akademskog slikara iz Beograda Koste Bunuševca, umetnika srednje generacije, koji se, kako je naznačeno u programu, potpuno uklapa u izlagačku koncepciju Moderne galerije. Takodje, u 2006. toj godini, plan je da povodom dve decenije rada, Moderna galerija izda knjigu pod nazivom “Antologija Moderne galerije za proteklih 20 godina”. Ocenjeno je da bi za štampanje knjige valjalo pronaći odgovarajući model finansiranja.
Na sednici Veća pozitivno je ocenjen i izveštaj o realizaciji programa zaštite i razvoja “Klisure reke Gradac” za 2005. godinu, kao i plan zaštite i razvoja ovog prirodnog dobra za tekuću godinu. Prioritet će biti, izmedju ostalog, da se u 2006.-toj realizuju tri akcije-prolećna. letnja i jesenja i to: uredjenje staza, kamperskih mesta na lokacijama: Ploče, Degurić, Livadica, Vidanovo vrelo, Ćelijska poljana, Šareno platno i Devojački vir. U okviru uredjenja prilaza Gracu, srediće se lokacije Eko-etno park, kupalište na betonskoj brani, Mejina česma i Anateme.
Članovi Veća na 24 sednici, pored ostalog, pozitivno su ocenili i program postavljanja kioska u Valjevu. Sednici je prisustvovalo 7 članova Veća, a predsedavao je Zoran Ilić, zamenik predsednika opštine Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…