1.Kako se u obavezama pretrpanom danu, u kome svi nekud žurimo, setiti da treba relativno često i da popijemo malo vode? S druge strane, ova upozorenja o unošenju nedovoljne količine tečnosti umeju da budu i preterana, pa se tako stvore izvesna pogrešna uverenja. Na primer, ako vam je koža suva i umorna, pomoći će joj ako pijete dosta vode. Nema baš mnogo istine u tom uverenju.
Tačno je da će ako ne pijete dovoljno vode, vaša koža biti suva. Ako u organizmu nema dovoljno tečnosti, neće je biti ni za pojedine delove organizma, a koža nije na vrhu liste prioriteta. Ipak, to što ćete popiti pet litara vode neće učiniti vašu kožu odjednom blistavo lepom;.
Kada ste kritično dehidrirali, i onda nadoknadite tu vodu, možete očekivati da vam koža izgleda bolje. U svim ostalim slučajevima, ispijanje litara tečnosti neće bitno uticati na izgled vaše kože.
Za početak, uradite mali test: sa dva prsta uštinite deo kože na donjem delu ruke. Držite nekoliko sekundi, pa pustite – koža bi trebalo odmah da se vrati tamo gde je bila. Ukoliko se vraća polako, to može da bude znak dehidracije. U ovakvom slučaju, najefikasnije rešenje jeste dodavanje vlage koži – putem krema, losiona ili mleka. Nanesite na kožu hidratantno mleko, losion ili kremu; ukoliko želite da vam koža ostane mekana i glatka, neko od tih sredstava redovno nanosite na kožu.
Voda jeste važna – neophodna je za rad svih naših organa i ako je u organizmu konstantno nema dovoljno, može doći do oštećenja. Međutim, ukoliko vašoj koži nedostaje vlaga, može da ne bude dovoljno samo unošenje tečnosti – nekada je neophodno potpomoći se i kozmetičkim sredstvima.
2.
U tužbi podnetoj Vrhovnom sudu u Los Andjelesu, pevačica i glumica Dženifer Lopez navodi da je Ohani Noa prekršio sporazum o poverljivosti kad je rukopis svoje knjige ponudio izdavačima. Ona od suda traži da zabrani objavljivanje ove knjige.
Prikaz Noine knjige pojavio se u “Njujork postu” 11. januara, i sa njim su odmah u kontakt stupili advokati Dženifer Lopez, ali je on uzvratio da će i dalje pokušavati da proda knjigu. U jednom pismu on je, kako se piše u tužbi, naveo da “neće odustati od nudjenja knjige na prodaju, ukoliko mu [Dženifer Lopez] ne plati pet miliona dolara”.
Dženifer Lopez je Ohanija Nou upoznala dok je radio kao kelner u jednom restoranu u Majamiju. Venčali su se 1997. a razveli godinu dana kasnije. Njen drugi brak, sa koreografom Krisom Džadom, sklopljen 2001, trajao je samo devet meseci. Godine 2004. Dženifer Lopez se udala za pevača Marka Entonija.
2.
Kejt Mos, koja je pre 14 godina prvi put bila lice Kalvina Klajna, na jesen će se pojaviti na bilbordima i u magazinima u novoj kampanji za koju je potpisala ugovor navodno vredan [750.000 evra].
“Kejt i Kalvin Klajn dugo saradjuju i osetili su da je prirodno da ponovo rade zajedno u novoj džins kampanji, koja će neizbežno ponovo zapaliti iskru i istaći seksi, kul spoj njih dvoje”, izjavio je kreativni direktor kampanje Fabijen Baron.
Kejt Mos je prošle godina ostala bez nekoliko unosnih ugovora sa velikim modnim kućama, posle skandala izazvanog fotografijama na kojima se vidi kako ona, navodno, ušmrkava kokain. Neke kuće, ipak, nisu prekinule saradnju, a ove godine je potpisala i nove ugovore, pošto se javno izvinila i išla na kliniku za detoksikaciju.
4.kontracepcija
Vaš izbor, kad je kontracepcija u pitanju, zavisi od vašeg godišta i zdravstvenog stanja.
Pod pojmom kontracepcija podrazumijevaju se sve tehnike i sredstva koja koristimo u svrhu sprecavanja zaceca i neželjene trudnoce. Od svih sredstava jedino muški i ženski kondom imaju i dodatnu prednost da pružaju zaštitu i od polno prenosivih bolesti.

Preporucljivo je medutim da konacnu odluku donesete u dogovoru s vašim doktorom ili ginekologom.
Vecinu kontraceptivnih pilula potrebno je da prepiše doktor, osim na primer muških kondoma koji se kupuju bez recepta u apotekama.
Koliko će pojedina metoda kontracepcije biti delotvorna zavisi od toga koliko imate godina, koliko cesto imate polne odnose i da li odredeno sredstvo pravilno koristite.
5.U ovoj ligi plesnih škola Srbije učestvovalo je 72 plesna para i 14 plesnih formacija ,ukupno 288 takmičara iz Kragujevca,Jagodine,Čačka,Vrnjačke Banje,Lazarevca,Valjeva,Aranđelovca,Kraljeva. U prvoj osnovnoj školi ,u punoj sali,u plesnim formacijama standardno su bile prve Valjevke iz Valjeva.Debi nastup su imale mlađe plesne formacije’’Bubamare ‘’iz Valjeva.Plesni klub RMP iz Valjeva je u ukupnom plasmanu osvojio drugo masto sa osvojena 2 prva,,jedno drugo i tri treća mesta u plesnim parovima. eva je u ukupnom plasmanu osvojio drugo masto sa osvojena 2 prva,,jedno drugo i tri treća mesta u plesnim parovima.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…