infakt__frame.jpgPo preporuci Ministarstva za kapitalne investicije Vlade Srbije u ponedeljak mora biti gotov spisak stambenih objekata koji će se graditi umesto onih koji su srušeni na klizištima na području valjevske opštine, saopštio je Zoran Ilić, zamenik predsednika na današnjoj sednici Štaba za elementarne nepogode.
Spisak mora sadržati na prvom mestu broj članova domaćinstva, potvrdu o vlasništvu objekta, a geolozi moraju najpre ispitati parcele na kojima će se graditi nova kuća. Opredeljenje Vlade Srbije je da se u prvoj fazi grade isključivo stambeni objekti, kopletno infrastrukturno opremljeni. Ostavljena je i mogućnost da se ljudima koji žive u gradu, a izgubili su krov nad glavom zbog klizišta, kupe stanovi. Na današnjoj sednici Štaba naglašeno je da ljudi kojima su kuće srušene zbog klizišta, a imaju stan ili drugu kuću za stanovanje, neće biti na ovom spisku. Sve opštinske Komisije će za vikend raditi punom parom, pojedina domaćinstva će ponovo obići, gde se procenjuje da je došlo do promene situacije u proteklih 7 dana, kako bi spisak u ponedeljak bio kompletan.

U drugoj fazi, sačiniće se i spisak ekonomskih objekata koji su za sanaciju ili druge intervencije, kao i spisak poljoprivrednog zemljišta koje je stradalo zbog klizišta na području valjevske opštine. Sanacija puteva i mostova, po prioritetima će se raditi nezavisno od ovog posla.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…