infakt__frame.jpgDrugog aprila sa početkom u 12 časova u Umetničkom paviljonu ‘’Cvijeta Zuzorić’’,na Malom Kalemegdanu u Beogradu, održaće se ‘’Prolećni koncert u podne’’ koji organizuje radionica za klavirsku muziku koju inače vodi Milanka Mišović profesorka muzičke škole Živorad Grbić iz Valjeva.

Koncertom pod nazivom ‘’Igre i pesme sa Balkana’’ obeležava se 110 godina od rođenja Josipa Slavenskog na kom učestvuju Vanja Dragojlović,Jelena Adžić,Slavica Krstić,Danijela Kraljević i mnogi drugi.
Profesorka Milanka Mišović je osnivač radionice za klavirsku muziku pri fakultetu muzičke umetnosti koja deluje već dvadeset godina.Od prošle godine u nju su uključena i deca iz Valjeva.Radionica je osnovana sa idejom da se okupe mladi muzičari koji su trenutno u klasi profesorke Mišović ili su tek izašli iz nje.

Prošle godine povodom godišnjice Antonija Dvoržaka ,na Kolarcu su održali koncert na kome su nastupali Katarina Bensun,Djorđe Marinković i Vanja Dragojlović.Nakon toga na proslavi osamdeset godina nakon smrti Erika Satija nastupali su ponovo učenici iz Valjeva a među njima Kristina Stepanović i Slavica Krstić gde je izveden kompletan klavirski opus ovog umetnika.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…