infakt__frame.jpgNakon tri objavljene knjige i mnoštva feljtona iz štampe je izašla još jedna knjiga Milojka Marjanovića “Prameni sećanja”. Knjiga je napisana po sećanju, mnoge događaje je sam autor doživeo, sačuvano je mnoštvo fotografija iz tog vremena. Nakon više godina traganja za originalnim dokumentima i nakon dve godine pisanja dobijeno je svedočanstvo budućim generacijama o jednom prohujalom i burnom vremenu.

Knjiga počinje sećanjima iz najranijeg detinjstva i dešavanja u gradu u kome se autor rodio. Kako sam kaže opisivana su jednostavno i bez književnih pretenzija.
Na gotovo 200 stranica knjige opisani su i drugi brojni događaji iz iz th burnih dana koji su bili isprepletani kadkad strašnom surovošću, zločinima, progonima, logorima i smrću u kojima su učestvovale razne vojske.
Knjiga je svedočanstvo jednog vremena napisano u detaljima, gde su opisane i ličnosti koje se i danas mogu susresti, svedočanstvo o danima koji ne treba nikada da se ponove.

Za sada o knjizi stižu samo pohvale, a Marjanović bi kako kaže voleo da čuje i neku kritiku. Događaji u knjizi zaustavljeni su u 1945. u periodu završetka rata. Ima mnogo materijala i sećanja da se priča nastavi do današnjih dana, ali za to je potrebno vreme i koncentracija.Majanović dodaje i da sećanja naviru neprestano, ali da ih pero teško može sustići.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…