infakt__frame.jpgSedmočlana porodica Idri, sa dvoje male dece i trećim na putu iz naselja Mala u Gornjoj Grabovici, zbog klizišta koje je proradilo proteklog vikenda izgubila je celo domaćinstvo, sa kućom, čardakom, štalom. Porodica Idri je prvobitno bila smeštena u prostorije Mesne zajednice, a sada im je dopremljen kontejner za stanovanje.

Nedaleko od ovog mesta proradilo je još jedno klizište, a 17-točlana porodica Jordana Markovića sada je smeštena u zgradi nekadašnje škole, starom magacinskom prostoru nekadašnje prodavnice, a jedan deo porodice još uvek je u kući koja je u neposrednoj blizini klizišta.

Predsednik opštine Valjevo Jovan Tomić koji je ujedno i predsednik štaba za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda obišao je danas ponovo ovo područje i obećao da će sa svoje strane učiniti sve da se ovim meštanima pomogne i u što kraćem roku saniraju posledice ove prirodne nepogode.

Klizišta su inače specifična i nemoguće je predvideti mesto nastanka. Gotovo istovremeno, na sasvim drugom kraju grada, na brdu ka Cariću i magistralnom putu ka Podgorini, zbog klizanja i pucanja zemlje, sela Bukovica, Kotešica, Rađevo Selo, Oglađenovac, Gola Glava potpuno su odsečena od sveta. Velike pukotine na klizištu u ovom delu grada, sa 500 metara kliznom ravni, ostavile su meštane najbližeg Rađevog Sela privremeno bez struje i vode, a bilo kakav saobraćaj i dalje je potpuno onemogućen. Opštinska komisija, saobraćajna inspekcija i predstavnici Direkcije za izgradnju Valjeva obišli su i ovo klizište i doneli rešenje da se privremeno za saobraćaj osposobi pomoćni obilazni put.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…