infakt__frame.jpgKit Simons, direktor Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) za Srbiju i Crnu Goru, En-Lis Svenson, predstavnik UNICEF-a u Srbiji i Crnoj Gori i Ilija Bilić, predstavnik mreže vršnjačkih edukatora (Y-PEER) za Srbiju i Crnu Goru, prezentovaće nacionalne standarde vršnjačke edukacije izrađene i usvojene od strane mladih u Srbiji u okviru mreže vršnjačkih edukatora u saradnji sa ekspertskom grupom za razvoj i zdravlje mladih Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Javna prezentacija će biti održana u četvrtak, 2. marta u 11:00 časova, u Međunarodnom pres centru, Knez Mihailova 6.
Donošenjem standarda za vršnjačku edukaciju obezbeđuju se ujednačeni uslovi za sticanje veština i tehnika za prenos znanja mladima od značaja za očuvanje i unapređenje njihovog zdravlja. Dokument Nacionalnih standarda u vršnjačkoj edukaciji obrađuje teme vezane za prevenciju HIV/AIDS, polno prenosive infekcije, kontracepciju, planiranje porodice, kao i prevenciju upotrebe psihoaktivnih supstanci. Ovi standardi su izrađeni kako bi pomogli podizanju kvaliteta funkcionisanja organizacija, institucija i neformalnih grupa vršnjačkih edukatora i pružili podršku vladinim institucijama – posebno Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu prosvete i sporta – u osiguranju primene programa vršnjačke edukacije visokog standarda kroz pomenute sisteme.
Mladi ljudi širom Srbije će biti pozvani da se pridruže mreži koja će nastaviti sa njihovim obrazovanjem kao I obučavanjem vršnjačkih edukatora za korišćenje ovih standarda u Srbiji u narednim godinama.
Mreža vršnjačkih edukatora u Srbiji i Crnoj Gori osnovana je novembra 2003. godine u saradnji sa mrežama istočne Evrope, Centralne Azije, Afrike i Arapskih zemalja i intenzivno radi na promociji, osnaživanju i podizanju kapaciteta I kvaliteta programa vršnjačke edukacije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…