infakt__frame.jpgSinoć je u prostorijama kluba Doma kulture, Ub održana tribina OO G17 plus, a tema je bila “Odnos lokalne samouprave i izvršne vlasti republike Srbije”. Gost tribine je bio g-din Sava Urošević, predsednik skupštinskog odbora za lokalnu samoupravu Republike Srbije.
Na veoma posećenoj tribini razmatrana je aktuelna problematika i uzroci krize u političkom delovanju pojedinih lokalnih samouprava i razlozi za takvo stanje u pojedinim odredbama zakona o lokalnoj samoupravi.
Na tribini je bilo i reči o radu lokalnog parlamenta pri čemu je istaknuto da 19 odbornika ne učestvuje u radu od sredine februara prošle godine zbog, kako se smatra, nelegalnog konstituisanja vladajuće većine koja sada vrši opstrukciju izvršene vlasti predsednika opštine Ub. Urošević je obećao da će već naredne sedmice zasedati Skupštinski odbor za lokalnu samoupravu i na osnovu dobijenih materijala tokom posete doneti određene zaključke koji će biti upućeni nadležniom ministarstvu kako bi se ova situacija razrešila na pravni način.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…