infakt__frame.jpgPsi lutalice predstavljaju sve veći problem za građane. Pod pritiskom javnosti, ovim problemom bavila se i opštinska vlada, pokušavajući da pronađe rešenje kojim bi bili zadovoljni i oni koje psi lutalice ugrožavaju, ali i oni koji se brinu o njihovoj zaštiti.
Iako često deluju simpatično, psi lutalice su očigledno veliki problem naših sugrađana pogotovu u jutarnjim časovima. Mada se u prigradskim naseljima tretiraju kao kućni ljubimci, mnogi naši sugrađani imali su nemile scene susreta s čoporima pasa. Lutalice predstavljaju veliki higijenski i zdravstveni problem svake urbane sredine.
Svesni toga kakav problem psi lutalice predstavljaju za građane, kao i činjenice da se njihov broj stalno povećava, ali i da je sve više nesavesnih građana koji pse truju supstancama opasnim i za ljude, “Organizacija za brigu i poštovanje životinja” se brine za njihov opstanak.
Prema rečima načelnika Odeljenja za komunalne inspekcijske poslove Branka Mazića, za Azil za pse iz opštinskog budžeta je izdvojeno oko milion dinara. Izrada ovog projekta je u toku,a realizacija se očekuje za otprilike mesec i po dana.Trenutno se obavljaju akcije po prijavama, a uhvaćeni psi se transportuju u privremeni azil u Mrčiću.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…