infakt__frame.jpgOpštinska direkcija javnog preduzeća za urbanizam, građevinsko zemljište i izgradnju grada Valjeva privodi kraju sedam malih gradilišta na kojima je pojačano održavanje i menjanje svetiljki.
U Goriću je ugrađeno 40 savremenih svetiljki. Od toga je 16 sa elektronskom prigušnicom koja će dati doprinos u štednji električne energije i smanjiti sredstva neophodna za potrošnju koja opterećuje opštinski budžet. Slične procene su i na deonici ulice Milovana Glišića gde je ugrađeno 14 takvih svetiljki, a prema rečima Velibora Đorđevića višeg stručnog saradnika gradske direkcije, ovo je vrlo značajan potez jer je taj deo bio posebno opterećen padom napona posebno u zimskom periodu. Javorska ulica je imala lošu infrastrukturu, a sada ima osvetljenje od sedam svetiljki što je ljudima koji su nastanjeni u ovom delu grada znatno olakšalo život.Na Petom Puku na ogranaku Ulice Koste Andrića ugrađeno je sedam svetiljki.
Održavanje i menjanje svetiljki na ovim gradilištima izvodi preduzeće Procesor elektronika.Ovo preduzeće,sa svojim saradnicima izvođačima Studentskom zadrugom Agronom, privode kraju jedan od najznačajnijih objekata,osvetljenje mosta na Kolubari,a u sklopu sa tim osvetljenjem već je urađena i rekonstrukcija svetiljki u Jadarskom parku.Stare svetiljke su u potpunosti uklonjene i zamenjene sijalicama najnovije tehnologije od 70 w,a to je velika ušteda i značajno olakšanje za opštinski budžet, kada je reč o kontinuiranoj potrošnji električne energije.Skidanjenjem opterećenja omogućeno je da se na iste vodove priključe novi.
Ukupna vrednost svih ovih radova je 2.5 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…