infakt__frame.jpgPostalo je pomodarstvo i trend da političke partije traže smenu rukovodioca i direktora koji su inače njihovi članovi, a direktor JKP Vidrak Petar Todorović nakon obraćanja šefovima odborničkih grupa u SO Valjevo, obratio se i javnosti sa rečima da se “političari igraju sa njima ko’ sa glavicom kupusa”, tvrdi Todorović.
-Ako me pitate da li ću biti direktor naredne godine, pa verovatno neću jer moj šef partije SNS, čiji sam ja član i na čiji sam predlog postavljen kao direktor JKP Vidrak, sada hoće da me smeni i u početku je to bilo zato što ga kako on kaže nisam slušao, a pošto sam napunio 65 godina života, sada kaže da treba da idem u penziju, kaže Todorović.
-Suština je da su od početka vršeni pritisci na mene kako bi se obezbedio posao za troje ljudi i to za ćerku njegovog prijatelja, jednog bivšeg radnika Krušika koji je uzeo sredstva socijalnog programa i za jednog člana SRS koji je rođak njegove supruge i “koji je bio predmet trgovine sa jednim našim članom koga je trebala da primi SRS”.
– Devojku nisam zaposlio jer sam saznao da je navodno bolesna, a i nisam imao upražnjeno mesto u računovodstvu. U Vidraku postoji najmanje 50 radnika od kojih bi logički trebao da rasporedim noćnog čuvara, a ne da primam nove ljude.
Todorović dodaje da mu neće biti teško to što će se na dnevnom redu naredne Sednice SO naći i njegova smena, a za novog kandidata kaže da je dobar čovek.
Reagujući na dopis Petra Todorovića, direktora JKP Vidrak i člana SNS, predsednik OO dr Mihailo Jokić je rekao da je odluka o smeni stav kompletne odborničke grupe, a ne njega kao pojedinca.
– Odbornička grupa je zaključila da Petru Todoroviću prestaje radni odnos po sili zakona jer je 18. 11. 2005. napunio 65 godina života. Zahtev je i da se u SO ne otvara rasprava o produžetku radnog staža za dve godine i da se za v.d. direktora imenuje diplomirani ekonomista Vesko Perić iz Valjeva. Zbog laži od pre 6 meseci da ima 62 godine, ja ću predložiti da se Todorović isključi iz partije, kaže Mihailo Jokić. Vezano za optužbe o zapošljavanju, koliko ja znam moja žena nema brata. Drugo, Todorović je zaposlio svog prijatelja Boru Vasiljevića koji ima 35 godina radnog staža i uzeo je otpremninu iz Krušika i zaposlio je svog sestrića. Za sve optužbe koje je nagovestio i napisao, već sam dogovorio sa advokatom da podnese krivičnu prijavu.
Ovo je drugi slučaj da direktor preduzeća otkazuje “poslušnost” partiji koja ga je na to mesto postavila. Prvi je bio pre samo par dana kada je došlo do sukoba između direktora Centra za socijalni rad Milojka Pantića i predsednice OO PSS Divne Novaković. Epilog slučaja Todorović verovatno će biti na sudu, a javnosti ostaje da čeka da još neko skupi hrabrost i progovori o nečemu što se inače samo šuška.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…