1.Postoje neke stvari koje žene uporno čine muškarcima verujući da im tako pokazuju ljubav, a koje muškarce užasno nerviraju.
Naprimer užasno ih nervira kada obilaze prodavnice sa dotičnim damama i primorani su da satima gledaju u izloge -oni se možda smeškaju ali to je samo ljubazan pokušaj da se sakrije bes štošto gledaju probu već dvedesetog para cipela.Neki muškarci nemogu podneti gledanje španskih serija,a ostali su za ako ih nemožeš pobediti pridruži se.

Najviše im smeta prebacivanje.Najvažnije u svakoj vezi je razumevanje potreba svakog partnera,znati šta on želi .Nemojte raditi drugima ono što neželite sebi.

MALOLETNICI
Sva istraživanja pokazuju da su deca, koja su u sukobu sa zakonom, najčešće žrtve ili svojih roditelja ili sistema koji nije reagovao kada je trebalo. Zbog toga, maloletničko pravosuđe trebalo bi da se bavi decom koja su u riziku, bilo da su žrtve ili izvršioci i ceo postupak je usmeren prema njima, a ne protiv njih.
Deca koja dolaze u sukob sa zakonom ne čine to po sopstvenom izboru nego kao rezultat suženih mogućnosti dostupnih za njihov razvoj. One su još više ograničene kada jednom uđu u sistem krivičnog pravosuđa
Dečji predmeti trebalo bi da se rešavaju brže, da nema odlaganja suđenja maloletnim delinkventima, da se obezbedi pravedno suđenje i posredovanje između žrtve i počinioca. Lišavanje slobode trebalo bi da bude krajnja mera, a primenjivala bi se mere nadzora i smeštaja kao alternativa. Maloletni prestupnici bi se uključivali u rad humanitarnih organizacija, poslova lokalnog, ekološkog sadržaja i uključivanje u zdravstvene ustanove i savetovališta za odvikavanje od upotrebe alkohola i droge.
Najvažnija je budućnost dece i ako se njima ne pomogne, oni možda neće dobiti šansu da izađu na pravi put.

2.MODA
Moderan muškarac će ove zime uglavnom morati da ignoriše svoju inače omiljenu tamnu paletu boja, zaboraviće teget i crnu, a sve to u korist prirodnih, zemljanih tonova. Čokoladnobraon biće, izgleda, glavna preporuka za izbor kolorita, a nećete pogrešiti ni ako se opredelite za istraživanje tamnije i muževnije nijanse karmincrvene. Karo desen je toplo preporučljiv, ima ga na pantalonama i na sakoima, a vraća se u modu i somot na smoking sakoima. Pravo ili veštačko, odlučite sami, ali krzno će ove zime biti neophodno u ormanu modernog muškarca. Krznene šubare predviđene su da izdrže svaki, pa i najveći minus u toku zimskih meseci.
Potražite po svojim ormanima sakoe sa dva reda kopčanja – oni se takođe najavljuju kao veliki hit ove zime. Srećom, još se nije vratilo vreme oštrih linija i naglašenih ramena osamdesetih. Forme su uglavnom strukirane i bliže telu, sem kad je reč o pantalonama, koje ove zime, prema oceni modnih kreatora, treba da dobiju na širini.
U moru elegantnih ili sportskih, pa čak i ekscentričnih kapa, kačketa ili šešira neće biti previše teško naći baš onu koja odgovara vašem stilu. Mada je možda bilo moderno grejati ruke u džepovima prošle godine, ove sezone ništa vam neće vredeti ako na rukama ne budete imali dobar par rukavica od vune, angore ili kašmira.
Diktat sezone je i dobar kaiš, ne bilo kakav nego model koji se neće utopiti već će iskočiti, onaj čija je estetska funkcija mnogo ispred praktične. Nota stila, vrhunske elegancije ili jednostavno duhovit kič – odaberite sami.
3.BEZ RUTINE
Nemojte dozvoliti da već posle nedelju-dve upadnete u zamku rutine. Umesto da svu krivicu za stres i loše navike pripisujete okolnostima u kojima živite, pokušajte da izgradite strategiju mirnijeg načina života – pronađite više slobodnog vremena za sebe i naučite da budete zadovoljniji.
Ne gledajte stalno na sat. Prisetite se kako ume dobro da izgleda život bez satnice. Ukoliko vam posao to ne dozvoljava, pokušajte da se bar u privatnom životu neko vreme odreknete nametnutih rokova. Otkrijte svu draž spontanosti i slobode da možete da radite i ono što vam pričinjava zadovoljstvo, a ne samo ono što morate.
Osobe koje ispunjavaju svoj život unapred dogovorenim obavezama prema strogo utvrđenim pravilima i rokovima pokušavaju na taj način da održe sve pod kontrolom. One nastoje da popune prazninu i oslobode se straha od uspostavljanja dubljih veza s drugima. Prepustite se s vremena na vreme malim iznenađenjima i ne plašite se nepredviđenih situacija: bićete opušteniji i više ćete uživati u životu.
Znajte da je lepota u igri. Redovno bavljenje fizičkim aktivnostima je preduslov dugog i zdravog života, ali to nipošto ne sme da se pretvori u još jednu obavezu koju ste sebi nametnuli. Tajna uspešnog i korisnog bavljenja sportom bez dodatnog zamaranja jeste u otkrivanju aktivnosti koja vam zaista pričinjava zadovoljstvo i ne predstavlja novu obavezu. Umesto da triput nedeljno u tačno određeno vreme odlazite u teretanu, šetajte se ili vozite bicikl. Ako osećate potrebu da se oslobodite stresa i da se više družite s ljudima, bavite se grupnim sportovima ili se upišite na kurs plesa. Bićete dobro raspoloženi i u sjajnoj formi.

upišite na kurs plesa. Bićete dobro raspoloženi i u sjajnoj formi.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…