infakt__frame.jpgMreža Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS u okviru projekta Mreža pravne pomoći -MPP organizovala je u subotu 26. 11. u 10 sati u Klubu ND plus jedanaesti seminar za regionalni pul advokata. Tema seminara je ‘’Ljudska prava maloletnih učinioca krivičnih dela u kontekstu novog zakona o maloletničkom pravosuđu””.
Predavači će biti Nikola Milošević, sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji i član radne grupe za izradu “”Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica””, Dragan Obradović predsednik Okružnog suda Valjevo i Slobodan Arsenijević, zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike u Valjevu.
Mreža CHRIS je formirala regionalni pul advokata za procesuiranje slučajeva kršenja ljudskih prava pred domaćim i međunarodnim sudovima. Svaka kancelarija Mreže ima svoje pravne zastupnike i to tri advokata pri svakoj kancelariji. U ovom trenutku angažovano je ukupno 18 advokata koji čine regionalni advokatski pul Mreže, koji trenutno vode 22 slučaja pred sudovima u regionu, od čega najviše (12) slučajeva povrede člana 3. Evropske konvencije o ljudskim pravima. U prvih osam meseci 2005. kancelarije Mreže CHRIS su obradile više od šest stotina slučajeva.
Organizacijom različitih treninga i seminara na kojima su predavači eksperti domaćih i međunarodnih organizacija, koje baziraju svoj rad na evropskim standardima i praksi Evropskog suda za ljudska prava, advokatima i pravnicima Mreže omogućeno je da dodatno razvijaju svoje znanje o mogućnostima zaštite ljudskih prava, što doprinosi direktnoj implementaciji međunarodnih standarda u domaćem pravnom sistemu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…