infakt__frame.jpgU okviru proslave 135 godina Valjevske gimnazije, sinoć je u svečanoj sali promovisana Monografija “Meta – staza” autora slikara i magistra umetnosti Milomira Romanovića. Ovo je bila prva probna multimedijalna prezentacija Monografije” Meta-staza” koja sumira tridesetogodišnji stvaralački opis Romanovića.
Romanović je rođen 20. maja 1952 godine. Akademiju likovne umetnosti u Beogradu završio je 1982. godine, gde je na istom fakultetu, odsek slikarstvo i magistrirao. Član je udruženja likovnih umetnika Srbije. Imao je 21 samostalnu i više grupnih izložbi kako u zemlji tako i u inostranstvu. Osnivač je grupe i časopisa Prosopon i likovne kolonije Eksperiment.
Monografija ” Meta-staza” je žanrovski neodrediva. To je autobiografija, samoizražavanje samog autora, ali i biografija, iskazivanje drugih o njegovom delu. Ona je slika o slici, ali i dopiranje do nedokučivog misaonog uzvišja. Na jučerašnjoj promociji govorili su i dr. Miodrag Loma i Branko Pirgić.
Program povodom proslave 135 godina Valjevske gimnazije nastavlja se u četvrtak 24. novembra kada će u svečanoj sali sa početkom u 18.30 biti održano Veče klasične muzike bivših učenika Valjevske gimnazije. U subotu 26. novembra u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 20 časova biće odigrana pozorišna predstava “Tetovirane duše” u izvođenju Dramskog studija Valjevske gimnazije.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…