infakt__frame.jpgAkcija pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedna vožnja” imala je prevashodno preventivan karakter i svi vozači su protekle sedmice mogli na mestima za vršenje tehničkog pregleda na području Sekretarijata Valjevo, da izvrše besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Na žalost, na području Valjeva samo 49 vozača je to i učinilo.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u zimskoj sezoni su, pored otežanih uslova vožnje zbog loših meteoroloških prilika i tehnička neispravnost vozila. Iz MUP-a apeluju na vozače da posebnu pažnju obrate na tehničku ispravnost i opremljenost vozila za zimske uslove vožnje. Nakon završetka preventivnog dela akcije, saobraćajna policija će u pojačanoj kontroli saobraćaja sankcionisati svaku primećenu tehničku neispravnost ili nedostatak neophodne opreme na vozilima.

Protekle sedmice na području Sekretarijata Valjevo dogodilo se nekoliko saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica izgubilo život. Prema prvim ocenama razlozi su uglavnom neprilagođena brzina i nepoštovanje saobraćajne signalizacije, zbog čega će pripadnici MUP-a pojačati kontrole.
Da podsetimo, samo za prekoračenje brzine u naseljenom mestu do 30 km predviđena je mandatna kazna u visini od 1000 do 1500 dinara, dok se za brzinu od preko 30 km od dozvoljene podnosi prijava i kazne su od 1800 dinara na više. Van naseljenog mesta za vožnju koja je do 50 km veća od dozvoljene takođe se izriču mandatne kazne, a za preko 50 km podnosi se prijava i u tom slučaju može doći i do oduzimanja dozvole od 3 meseca do godinu dana.
Ipak, preporuka je, vozite oprezno i poštujte saobraćajna pravila.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…