infakt__frame.jpgSRS smatra da ima sve više razloga koji idu u prilog tvrdnji da su izbori u Republici Srbiji zaista neophodni, izjavio je na današnjoj konferenciji Darko Glišić, narodni poslanik. Iz dana u dan svedoci smo mnogih afera koje potresaju aktuelnu republičku vlast i ugrožavaju njen kredibilitet, a pre svega afere koje građane dovode u sve nepovoljniji položaj dodao je Glišić.
Formiranje pregovaračkog tima za Kosovo i Metohiju ide na jedan način koji zaista ne doprinosi da Srbija ima što bolje startne pozicije prilikom početka pregovora o statusu Kosova i Metohije.
– Mi smatramo da su Kosovo i Metohija deo Srbije, i da ne sme ni jedan gest, ni jedna reč, ni jedan postupak da ide u smeru koji bi makar nagovestio da bismo pristali na bilo šta drugo osim suvereniteta Srbije nad Kosovom. Tu pre svega mislim na predsednika Borisa Tadića koji nije ispunio ni jedno od predizbornih obećanja, jedino što je uradio je to da je pozapošljavao one kojima je obećao, a 500 000 radnih mesta koje je obećao građanima Srbije nisam baš video.
Predsednik Srbije Boris Tadić je povrh svega navedenog ugrozio pregovaračku poziciju Srba i
to čini iz dana u dan vodeći neku svoju politiku i zastupajuću svoju platformu koja može da dovede do toga da će Srbija ostati bez Kosova i Metohije, izjavio je Glišić i dodao da SRS kao jedina opoziciona stranka smatra da jedino rešenje predstavljaju novi vanredni parlamentarni izbori. Glišić se ovom prilikom osvrnuo i na aktuelna zbivanja u našem gradu.
– Prošla je otprilike jedna godina od kada smo u lokalnoj vlasti. Bilo je nekoliko motiva da uđemo u lokalnu vlast a jedan od njih je pre svega bio da Valjevo ne dospe u ruke prinudne uprave što su mnogi želeli.
Glišić smatra da je prošlogodišnji gest SRS da se Valjevo spase od prinudne uprave bio ispravan i da je učešće radikala u lokalnoj vlasti pokazalo dobre rezultate.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…