infakt__frame.jpgPoslednjih dana po gradovima Srbije stvara se vašarska atmosfera koju iniciraju poslanici DS, a formiranje Narodne kancelarije je samo folklor kojim DS, što je njihovo legitimno pravo, sprovodi predizbornu kampanju, rekao je narodni poslanik Nove Srbije Milorad Belić na današnjoj konferenciji za novinare.
– Kada će biti izbori, teško da u ovom neko može da kaže neko u Srbiji. Ja sam u više navrata komentarisao doprinos poslanika DS-a i najveći deo njih više bi izdržao pod vodom nego u skupštinskim klupama. Prilikom izglasavanja najvećeg broja reformskih zakona oni su bili protiv. Mislim da je napuštanje Skupštine u suprotnosti sa njihovim programskim i ideološkim načelima, a to je da se na demokratskim principima i sredstvima bore za svoje ciljeve.
Za formiranje Narodne kancelarije ne postoji Ustavni osnov niti stavka u budžetu iz koje bi se finanasirao njen rad, tvrdi Belić.
– U članu 83 Ustava Srbije stoji da predsednik Republike može da formira službe koje su u okviru njegovog delovanja i možda je Narodna kancelarija podvedena pod tu tačku, ali mislim da se radi o paradržavnoj instituciji koja je u funkciji propagiranja DS.
Za proteklih dvadeset meseci ova Vlada je učinila mnogo i da je kojim slučajem DS učestvovala svi gradovi bi bili prepravljani žuto-plavim balonima, ali njih nema u toj priči i tu su sada neki drugi ljudi koji su ostvarili izuzetan uspeh i pomak što se tiče sprovođenja reformi, zaključio je Belić.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…