U Domu kulture u Valjevu veceras ce po 21 put svecano biti otvoren Jazz fest. Festival će otvoriti Džez orkestar RTS, pod upravom Ivana Ilića i sa gostom, slovenačkim vokalom Urošem Perićem, nastupom inspirisanim Rejom Čarlsom koji će, nekoliko dana kasnije, biti “repriziran” u beogradskom Kolarcu. Za atmosferu u ovom segmentu je zadužen sastav saksofoniste Jovana Maljokovića, umetničkog direktora i osnivača valjevskog Džez festa, zahvaljujući čijoj upornosti je ovaj poduhvat i opstao.

– 21 Jazz festival je sa majskih prolecnih dana kada smo obicno svirke imali ispred hotela Grand. Vceras pocinjemo fest sa valjevskim muzicarima a sutra i prekosutra kod nas gostuju muzicari sa strane. Ovo je jedini muzicki festival koji jazz muzicarima daje priliku imogucnost da nastupe.

Ljubitelji prave svirke imace prilike da uživaju u prostoru ovdašnjeg Doma kulture i to po vrlo pristupačnoj ceni od 100 dinara za veče. Svaki dan će se “odjavljivati” džem-sešnom koji, tradicionalno, traje “od ponoći do zore” i na kome se ostvaruje prisnija, istinska džez komunikacija između slušalaca i izvođača.
“od ponoći do zore” i na kome se ostvaruje prisnija, istinska džez komunikacija između slušalaca i izvođača.
@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…