Povodom 100 godina Abraševića i 135 godina Valjevske gimnazije sinoć je odrzana promocija knjige autora Miloša Paramentića pod nazivom’’Petnaest godina boje mraka’’u svečanoj sali Valjevske gimnazije.
Ovo je priča o 15 godina mraka i najznačajnijim autorima iz tog perioda.Period od 1978-2003 g,je najtezi period u istoriji našeg naroda.Raspad Jugoslavije,sankcije i teška borba za zivot.Boje mraka su obelezile ovaj period.KNJiga je napisana na osnovu razgovora sa 40 ljudi iz sveta filma,glumaca,scenaris.Ovo su sabrani delovi tekstova koje je objavljivao tokom godina i tokom susreta sa ovim ljudima. Namenjena je svim generacijama.Nešto više o ovom delu čućete od samog autora:
IZJAVA
Miloš Paramentić je bio učenik Valjevske gimnazije.studirao je etnologiju i etnografiju.Radio je kao direktor Beograd filma,urednik TV Beograd,a trenutno je direktor filmskog festivala.
Iste večeri povodom jubileja 100 godina postojanja KUD Abrašević i 135 god.Valjevske gimnazije ,organizovana je i sedeljka pod nazivom ‘’Abrašević i mi’’ u Klubu Abrašević.Govorilo se o starim dobrim vremenima.Gosti večeri bili su Pera Pajić,Miloš Paramentić kao autor ovog dela i član hora i grupe pevača Abrašević i Sreja Lukić.

su Pera Pajić,Miloš Paramentić kao autor ovog dela i član hora i grupe pevača Abrašević i Sreja Lukić.

@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…