Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i ministar spoljnih poslova Vuk Drašković putuju u dvodnevnu zvaničnu posetu Luksemburgu, tokom koje će se susresti sa najvišim predstavnicima te zemlje.

Skupštinski Odbor za smanjenje siromaštva obeležiće Svetski dan borbe protiv siromaštva, sednicom na kojoj će učestvovati i predstavnici srpskih vlasti, međunarodnih organizacija i Svetske banke.
Na temu “Borba protiv siromaštva – korak ka prosperitetu”, govoriće predsednik parlamenta Predrag Marković, potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus, vršilac dužnosti stalnog predstavnika UNDP-a u Srbiji Artur Hein i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji u Crnoj Gori Kerolin Jungr.
Državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Vladi Republike Srbije Vlatko Sekulović i ministar za razvojnu saradnju Kraljevine Holandije Agnes van Arden–van der Hoeven svečano će otvoriti PSO projekat SERINNED [Serbian shipbuilding industry improved by Dutć innovative tećnology].

Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer učestvovaće na sastanku Grupe za jugoistočnu Evropu pod okriljem NATO, koji će biti održan u sedištu Severnoatlantske alijanse u Briselu, pod predsedavanjem Srbije i Crne Gore.

biti održan u sedištu Severnoatlantske alijanse u Briselu, pod predsedavanjem Srbije i Crne Gore.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…