>>>Svecanom sednicom u Beogradu u Palati drzavne zajednice poceli su pregovori Evropske unije sa Srbijom i Crnom Gorom o zakljucenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju dokumenta koji predstavlja prvu stepenicu ka integraciji u EU.

>>>Komesar Evropske unije za prosirenje Oli Ren izjavio je u intervjuu RTS-u da ce gradani Srbije i Crne Gore osetiti poboljsanja i pre nego sto bude zakljucen Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju SCG sa EU.

>>>Portparol visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane, Kristina Galjak, demantovala je u izjavi Tanjugu u Briselu, spekulacije prema kojima su clanice Kontakt grupe navodno vec odlucile da konacan status Kosova i Metohije bude uslovna nezavisnost.

>>>Komesar Evropske unije za prosirenje Oli Ren obratice se poslanicima Skupstine Vojvodine, a potom ce zajedno sa ostalim clanovima delegacije EU i svojim domacinima prosetati Mostom slobode u ciju je izgradnju Unija ulozila oko 45 miliona evra.

>>>Specijalni izvestilac generalnog sekretara UN za Kosovo Kaj Ejde izjavio je da izvestaj o stepenu ispunjenosti standarda nije pisao da bi zadovoljio bilo koju od strana i porucio svima da “preporuke procitaju veoma pazljivo” i vide da je bio “veoma jasan i direktan”.

>>>Potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Republike Turske Abdulah Gul dolazi u dvodnevnu zvanicnu posetu Srbiji i Crnoj Gori.

>>>Poslanici Skupstine Srbije trebalo bi na prvoj sednici redovnog jesenjeg zasedanja da raspravljaju o jedinoj tacki dnevnog reda – predlogu za izglasavanje nepoverenja ministru pravde Zoranu Stojkovicu.

>>>U Haskom tribunalu pocece sudenje Miletu Mrksicu, Mirosposlelavu Radicu i Veselinu Sljivancaninu, optuzenima za zlocine pocinjene pada Vukovara u istocnoj Hrvatskoj ‘91. godine.

caninu, optuzenima za zlocine pocinjene pada Vukovara u istocnoj Hrvatskoj ‘91. godine.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…