>>>U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se noćas dogodila kod Bačkog Petrovca, petoro mladih ljudi od 16 do 23 godine izgubilo je život. Dežurni istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu, Miroslav Alimpić, potvrdio je za RTS da su poginuli: Rastislav Baonski, Hrastislav Valenćih, Jan Selešćanski, Miroslav Kičinja i Vesna Kukučka.

>>>Strahuje se da je više od 1.000 osoba poginulo u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio severni Pakistan, dok su u indijskom delu Kašmira poginule najmanje 132 osobe, javljaju agencije pozivajući se na izjave zvaničnika.

>>>Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da “minimum koje društvo na ovaj ili onaj način mora da obezbedi svakom pojedincu ne sme biti žrtvovan samo zato da bi se u nekom trenutku postigli bolji tranzicioni pokazatelji”.

>>>Ministar finansija Mlaan Dinkić izrazio je očekivanje da će nivo direktinih stranih investicija u Srbiju do kraja godine iznositi oko dve milijarde dolara.

>>>Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju o Kosovu u kojoj se kao moguće rešenje statusa pokrajine ne spominje nezavisnost, saznao je Tanjug u Ambasadi Srbije i Crne Gore u SAD.

>>>Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković završava posetu Parizu susretom s generalnim direktorom Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu [UNESCO] Koićirom Macurom, s kojim će razgovarati o zaštiti i obnovi kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

>>>Patrijarh srpski Pavle apelovao je na specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN za Kosovo i Metohiju Serena Jesen-Petersena da spreči nameru privremenih organa Kosova da poruše ili promene namenu hrama Hrista Spasitelja u Prištini, saopštila je Informativna služba Eparhije raško-prizrenske.

amenu hrama Hrista Spasitelja u Prištini, saopštila je Informativna služba Eparhije raško-prizrenske.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…