U Novom Sadu danas pocinje da radi akcionarsko društvo Naftna industrija Srbije [NIS], cime se završava prva faza restrukturiranja tog javnog preduzeca. Kako se navodi na sajtu NIS-a, novoformirano preduzece bavice se istraživanjem, proizvodnjom, preradom, distribucijom i prometom naftne i nafnih derivata, kao i istraživanjem i proizvodnjom prirodnog gasa.

Sa kosmodroma u Bajkionuru bice lansiran u Zemljinu orbitu svemirski brod “Sojuz”, u 12. misiju ka Medunarodnoj kosmickoj stanici [MKS], sa posadom koju sacinjavaju po jedan ruski i americki kosmonaut i jedan kosmicki turista.

U 11.00, ispred Kulturnog centra Beograda, krece karneval kojim pocinje medunarodna decija manifestacija “Radost Evrope 2005”.

Francuska šansonjerka Mirej Matje, koju smatraju naslednicom Edit Pjaf, priprema novi album koji ce promovisati na koncertu u novembru u cuvenoj pariskoj “Olimpiji”. Novi album, 37. po redu, sastoji se od 10 numera koje su uglavnom posvecene ljubavi. Posle Pariza, Matje krece na turneju po Francuskoj, prenela je agencija Itar Taš.

ubavi. Posle Pariza, Matje krece na turneju po Francuskoj, prenela je agencija Itar Taš.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…