Od snažnog zemljotresa koji je noćas pogodio istočnu Hercegovinu, u 2 časa i 26 minuta, nije bilo povreenih, a pričinjena je materijalna šteta u mnogim selima opština Nevesinja, Bileće i Berkovića, na osnovu prvih izveštaja opštinskih štabova civilne zaštite.

Stručnjaci Direkcije za civilno vazduhoplovstvo iz Beograda ispitaće uzroke pada helikoptera u kojem su život izgubili francuski državljanin Fernand de Vazijer, Amerikanac Majk Vitenberg, Beograanin Mile Minić i Dejan Kujundzić iz Àabljaka, saopšteno je u Podgorici.

Predsednik Srbije Boris Tadić u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Džekom Strouom ponovio je da njegov pristup rešenju kosovsko-metohijskog problema podrazumeva očuvanje suvereniteta države Srbije u pokrajini, izgradnju institucionalnih veza sa Srbijom, ali i pravo Albanaca da grade svoje političke institucije na Kosmetu.

Predsednik SCG Svetozar Marović i premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće danas o kandidatu za novog ministra odbrane.

Novi Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Beogradu baviće se “Tablet PC” tehnologijom, koja omogućava da korisnici mogu unositi tekst u bilo koji program putem prepoznavanja rukopisa napisanog elektronskom olovkom na ekranu računara, izjavio je generalni direktor beogradske kancelarije Majkrosofta Dejan Cvetković.

Visoki savet pravosua saopstio je da je odbacio zahtev za izuzece republickog javnog tuzioca Slobodana Jankovica, koji je 23. septembra podneo branilac general-majora Vojske Srbije i Crne Gore Miluna Kokanovica.

Slovenija može biti glavni generator u procesu evropskih integracija Srbije i Crne Gore i priključenju Svetskoj trgovinskoj organizaciji, ocenili su danas ministar privrede Slovenije Andrej Vizjak i ministar za meunarodne odnose SCG Predrag Ivanović.

Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na set krivičnih zakona, a vanrednu sednicu nastaviće sutra raspravom o zakonima iz oblasti veterinarstva. Na predložene izmene Zakonika o krivičnom postupku, kojima se omogućava i Bezbednosno-informativnoj agenciji da obavlja nadzor osumnjičenih, snima telefonske i druge razgovore, nije bilo podnetih amandmana. ivnoj agenciji da obavlja nadzor osumnjičenih, snima telefonske i druge razgovore, nije bilo podnetih amandmana. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…