Poslanički klub DS u republičkoj Skupštini podneo je inicijativu za smenu ministra pravde. Obrazlažući ovu vrstu aktivnosti Duško Rakić, predsednik OkO DS je rekao da je još prilikom izbora Vlade DS nagovestio štetnost izbora Stojkovića za ministra. DS smatra da taj čovek ruši moralni i profesionalni kredibilitet struke, a da su zarad opstanka Vlade učinjeni veliki ustupci SPS-u.
– U procesu poznatom kao “beogradska šestorka” gospodin Stojković je osuđujući srpske intelektualce, proces otprilike prokomentarisao “da ta gospoda trže višepartijski sistem, da u takvom sistemu nema mesta za samoupravljanje i da je svima jasno da takav sistem nije dobar za razboj našeg društva”, rekao je Rakić.
Rakić je naveo i zabranu knjiga Nebojše Popova 1983. godine i istakao da DS smatra da je uloga Stojkovića bila previše negativna u prethodnom periodu i da on mora biti promenjen sa mesta ministra. Na teret ministru DS stavlja i postavljenja tužioca i sudija u nekim gradovima.
-Imali smo slučaj Ratka Zečevića koji je bio predložen za tužioca u Kuršumliji i koji je potezao pištolj na svoje političke protivnike, a drugi slučaj je sa gospodinom Božovićem u Jagodini protiv koga se vodio i krivični postupak i kome je oduzimano vatreno oružje zbog sličnih pretnji. Da li će ti ljudi da vode nezavisno sudstvo u Srbiji, zapitao je Rakić.
DS će u toku narednih dana pokrenuti akcije širom Srbije koje će trajati sve do 18. septembra i poziva sve građane da se pridruže i pomognu smenu ministra. Akcija se odvija i na teritoriji KO i u Valjevu gde svakoga dana aktivisti DS prikupljaju potpise za smenu ministra i dele propagandni materijal. KO i u Valjevu gde svakoga dana aktivisti DS prikupljaju potpise za smenu ministra i dele propagandni materijal. @@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…