Ceremonijom u Beloj kuci bice obeležena godišnjica teroristickih napada na SAD, izvršenih 11. septembra 2001. godine, u kojima je poginulo više od 3.000 ljudi.
Zgrada Pentagona je znatno oštecena, a dva tornja visine 410 metara u njujorškoj poslovnoj cetvrti Menhetn su potpuno srušena.
Optuživši Osamu Bin Ladena, lidera islamskih ekstremista koji se krio u Avganistanu, za organizovanje napada, SAD su 7. oktobra pocele bombardovanje Avganistana.

Ambasada SAD u Beogradu, najviši zvanicnici SCG, Srbije i Crne Gore, verski poglavari i predstavnici diplomatskog kora uputili su, povodom cetvrte godišnjice od teroristickih napada u SAD, apel na zajednicku borbu protiv terorizma.
U zajednickoj izjavi koju objavljuju “Politika” i “Vecernje novosti”, potpisnici navode da se na današnji dan ponovo obavezuju na borbu protiv terorizma, bilo gde u svetu, i na njegovu osudu, bez obzira na naciju ili religiju.

Predsednik Srbije Boris Tadic prisustvovace sednici Poslovnog saveta Privredne komore Srbije.
Na sastanku ce biti razmatrano aktuelno stanje u srpskoj privredi, s posebnim osvrtom na makroekonomska kretanja i probleme privatizacije.

Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije doneo je odluku da štrajk u školama u Srbiji bude nastavljen, izjavio je predsednik Unije Miodrag Skrobonja. On je najavio da ce predstavnici tog sindikata zatražiti prijem kod premijera Srbije Vojislava Koštunice, jer sa resornim ministrima ne mogu da reše problem.

Vojislava Koštunice, jer sa resornim ministrima ne mogu da reše problem.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…