U prostorijama Demokratske stranke danas je održana konferencija za novinare na kojoj je Dušan Arsenić, potpredsednik Opštinskog odbora govorio o situaciji u listu Napred i funkcionisanju lokalne samouprave. Arsenić je rekao da opštinska vlast mora biti svesna posledica koje su nastale pri donošenju odluka neformalno i nelegalno konstituisane opštinske većine. Jedna od takvih ima za posledicu stanje u Napredu. Ako je tačno da je Dragan Veljović pravni savetnik za slobodu medija pri misiji OEBS-a, rekao da ukoliko se problem ne reši do kraja ove nedelje da će preporučiti međunarodnim orgamizacijama da prekinu saradnju sa Valjevom onda problem postaje sve veći i ozbiljniji dodao je Arsenić.
Iako prethodna vlast nije imala olakšavajućih okolnosti iako je bila jedna od najnapadanijih opštinskih vlasti u Valjevu ona je ozbiljnije i odgovornije upravljala Valjevom. U periodu od 2002-2004 godine u Valjevo je putem donacija ušlo oko 4 250 000 američkih dolara, zatim 45 miliona dinarskih sredstava, 240 000 švajcarskih franaka, 1 700 000 evra, 60 000 maraka i 1 300 tona mazuta.
Pošteno bi bilo da oni koji su napravili ovo nađu izlaz iz ove situacije. Ako imaju skupštinsku većinu od 28 poslanika onda ne bi trebalo da im je problem da naprave kvorum a ako kvoruma nema onda jedino rešenje predstavljaju vanredni lokalni izbori, zaključio je Arsenić. prave kvorum a ako kvoruma nema onda jedino rešenje predstavljaju vanredni lokalni izbori, zaključio je Arsenić.@@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…