Po 19. put u Valjevu se održavaju Tešnjarske večeri. Zvaničnom otvaranju tokom dana prethodio je susret privrednika Valjeva i Čačka i prezentacija turističke i ugostiteljske ponude grada u gostima. U Galeriji Narodnog muzeje od 20 sati biće otvorena izložba slika Miodraga Antonića, nakon toga u 20.30 u Direkciji festivala izložbom fotografija predstaviće se foto-kino klub iz Čačka, a u 21 sat ispred Muselomovog konak je promocija monografije i projekcija filma o Ovčarsko-kablarskoj klisuri. U slučaju kiše alternativni prostor je u Narodnom muzeju. Zvanično otvaranje je u 21 sat na letnjoj pozornici, a ovovgodišnje Tešnjarske večeri otvoriće glumac Dragan Lukić. Nakon toga predviđena je dobrodošlica domaćina i pozdravna reč predstavnika grada u gostima. Ove godine to je Čačak koji će se nakon toga predstaviti u kolažnom delu programa u kome će učestvovari KUD Abrašević, Plesni klub Luna, Gradski ansambl i frulaši. U slučaju kiše kao alternativni prostor predviđena je sala Doma kulture. U 22 sata u Galeriji 34 otvara se izložba slika Bogića Risimovića, a nakon toga je promocija književnih časopisa Disovo proleće i ART 032. U okviiru književne večeri gosti su Vladan Matijević, Milenko Pajić i Milena Alempijević.
Drugog dana festivala, u utorak 23. avdusta u 19 sati je otvaranje izložbe suvenira gradova Srbije u Direkciji Tešnjarskih večeri. Na letnjoj pozornici od 21 sat koncert će održati hor Hadži Ruvim. U slučaju kiše koncert će biti održan u Domu kulture. Samo pola sata kasnije u 21.30 ispred Muselimovog konaka gostovaće Isidora Bjelica, a alternativni prostor je sala Valjevske banke.
U okviru pratećih programa 19.-tih tešnjarskih večeri 22. avgusta u prostorijama Gljivarskog drauštva je veče pod maskama i tom prilikom će biti predstavlejna i izložba maski drevne Grčke, Inka i Maja, a govor će držati Ivan Branković. U utorak 23. avgusta uz brojne snimke biće govora o gradu i zelenilu. i Maja, a govor će držati Ivan Branković. U utorak 23. avgusta uz brojne snimke biće govora o gradu i zelenilu. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…