Clanovi Kluturno umetnickog drustva koje nosi naziv “Sumadija” iz grada “Rube” na krajnjem severu Francuske, boravili su u Valjevu ovog leta, uzvracajuci posetu KUD “Krusik”. Danas ih je pimio predsdnik opstine Valjevo dr Jovan Tomic. Prilikom ovog, nadasve srdacnog susreta, gde su gosti iz Francuske otvoreno iskazali svoju ljubav prema Valjevu i Valjevcima, koju neguju jos od 70.-tih godina, a sada prenose i na svoju decu, predlozeno je da se saradnja izmedju dva grada Rubea i Valjeva prosiri i na visem nivou-organizovanjem susreta dva gradonacelnika.

Clanovi ovog Kulturno umetnickog drustva iz Francuske, kako sami kazu izuzetno cene nas folklor, kulturu i istoriju, a posebno vrednuju prirodne potencijale valjevskog kraja, kakve su retko gde videli i o kojima bi valjalo da brinemo bolje i vise, kako su istakli ovom prilikom u susretu sa predsednikom Tomicem.

Oviha dana kisa koja pada u znatnoj meri usporava radove na parternom uredjenju novog obdanista u Brdjanima, gde su u toku zemljani radovi pa je tesko bilo sta kvalitetno uraditi zbog blata koje se formiralo usled obilnih padavina. Ipak, meteorolozi najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika narednih dana, pa u Direkciji za urbanizam i izgradnju Valjeva ocekuju da bar nece biti kise i da ce sve biti spremno za 5.septembar kada je planirano otvaranje obdanista.

Posle obilaska terena na putu ka manastiru Pustinja, gde se pojavilo kliziste, utvrdjen je plan njegovog saniranja koje ce uslediti paralelno sa rekostrukcijom i asflatiranjem ove deonice. Sem parkinga koji ce, kako je planirano biti izgradjen kod manastira, na ovom potezu uradice se i prosirenje koje ce omoguciti okretanje autobusa, sto do sada nije bilo izvodljivo.

Zaposleni u Vidraku i dalje posebnu paznju poklanjaju gradskim zelenim povrsinama. Juce su u obdanistu Nasa radost orezane grane na jelkama i uredjeno okolno siblje. U toku je akcija uredjenje Jaza, po zahtevu ekologa, sto podrazumeva secenje korova na prvom mestu. Ekipe zelenila Vidraka danas ce zapoceti kosenje trave u naselju Zbratimljeni gradovi. Nastavlja se uredjenje zapustenih grobnih mesta na Novom groblju, a i u ovom Javno komunalnom preduzecu pripremaju se za predstojece Tesnjarske veceri. Odredjene su ekipe koje ce danonocno dezurati, cistiti i prati ulice i Trgove, po zavrsetku predvidjenih programa, dakle ukljucujuci i vecernje sate na prvom mestu.

, po zavrsetku predvidjenih programa, dakle ukljucujuci i vecernje sate na prvom mestu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…