>>>Parastosom u crkvi Svete Bogorodice u Goraždevcu, kod Peci, paljenjem sveca i polaganjem cveca na grobove ubijenih, obeležena je dvogodišnjica oružanog napada na srpske mladice i devojke na reci Bistrici.

>>>Predsednik Srbije Boris Tadic upozorio je da, i posle dve godine od ubistva decaka Ivana Jovovica i Pantelije Dakica u Goraždevcu kod Peci, zlocin nije rasvetljen, a zlocinci su još na slobodi.

>>>Varijanta “B” plana Vlade Kosova za decentralizaciju može da ugrozi opstanak Srba na centralnom Kosmetu i u Kosovskom Pomoravlju i kao takva je veoma opasna, ocenili su danas u izjavama Tanjugu predstavnici Srba iz tih delova pokrajine.

>>>Haški optuženik Milan Lukic nema državljanstvo Srbije i Crne Gore, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom i ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajic.

>>>Beogradsko Tužilaštvo za ratne zlocine podiglo je optužnice protiv sedam osoba za ratni zlocin u Zvorniku, u BiH, 1992. godine. Optužnica se odnosi na ubistvo najmanje 19 civila i proterivanje 1.822 civila, saopšteno je iz tužilaštva.

>>>Predsednica Šri Lanke Candrika Kumaratunga proglasila je vanredno stanje posle ubistva ministra spoljnih poslova, rekao je njen portparol. Policija je za napad okrivila pripadnike separatisticke grupe Tamilski tigrovi.

ao je njen portparol. Policija je za napad okrivila pripadnike separatisticke grupe Tamilski tigrovi.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…