Supruga haškog optuženika Radovana Karađića Ljiljana Zelen-Karadžić pozvala je sinoć svog muža da se preda Haškom tribunalu.

Šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković ocenio je da je supruga haškog begunca Radovana Karadžića, Ljiljana u pozivu svom mužu da se preda trebalo da kaže da su osim njegove porodice, ugroženi i država i narod.

Makedonija neće poslati državnu delegaciju 2. avgusta u manastir Prohonj Pčinjcki, odlučila je makedonska vlada.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković zatražio je u telefonskom razgovoru sa šefom makedonske diplomatije Ilinkom Mitrevom da makedonske vlasti oslobode zatvorske kazne arhiepiskopa Jovana i da se ne dozvoli popovima i vladikama da pomute odnose dve države.

Šef kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Srdjan Đurić izjavio je da vlada veruje da će “zarad dobrih srpsko-makedonskih odnosa” problem u vezi sa arhiepiskopom Jovanom biti “rešen u najskorije vreme”.

Vaterpolisti SCG plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Montrealu, pošto su u polufinalu savladali selekciju Hrvatske sa 5:4. Plavi će se, u subotu, u finalu sastati sa selekcijom Mađarske koja je u drugom polufinalnom susretu savladala Grčku sa 7:6. Finale se igra u subotu u 20.25 po našem vremenu.
je u drugom polufinalnom susretu savladala Grčku sa 7:6. Finale se igra u subotu u 20.25 po našem vremenu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…