U IZDANjU beogradske kuce NEA izašla je knjiga Dušana Mihajlovica “Povlenske magle i vidici” u kojoj bivši šef srpske policije piše ispovest na 1.200 stranica. Rec je o dvotomnom delu u kojem je autor stavio na papir sve što je video, saznao i uradio baveci se vrlo dugo politikom.

Jedan od politicara “sa najdužim stažom” na našoj sceni u Povlenskim maglama otkriva, izmedu ostalog, stav Slobodana Miloševica o Kosovu 1990, opisuje poslednji razgovor Miloševica i Anta Markovica, rušenje mita o Miloševicu, kao i slabosti i nemoci srpske opozicije tokom devedesetih. Mihajlovic, u javnosti poznat kao covek koji je vodio svoj zapisnik na svakoj sednici i svakom sastanku, u knjizi daje “hronologiju svih smrti u Srbiji” i opisuje zemlju u tri politicka sistema.

– Pisao sam -kako je Mihajlović izjavio – u dahu, po onoj narodnoj “što na umu to na drum”. Umesto za ucenost opredelio sam se za autenticnost. Citaocu sam stavio na uvid mnogobrojna dokumenta iz raznih izvora, privatnih i službenih arhiva od kojih su neka na ivici zloupotrebe.
Prvi tom knjige, koji govori o dogadajima do 5. oktobra 2000. godine, ciji je svedok bio i Mihajlovic namenjena je, kako je rekao autor, prvenstveno generacijama koje dolaze, jer je i sam bio deo politicke elite koja nije uspela da “položi popravne ispite” i u koju je odavno izgubio nadu.

Knjiga Povlenske magle i vidici biće predstavljena sutra i u Valjevu u hotelu Grand u 20 sati. O knjizi će govoriti prof. dr Ljubodrag Dimić, mr Miroslav Perišić, profesor Vojislav Andrić, Petar Pajić, urednik Tahir Hasanović i sam autor Dušan Mihajlović. r Miroslav Perišić, profesor Vojislav Andrić, Petar Pajić, urednik Tahir Hasanović i sam autor Dušan Mihajlović. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…