Sutra će u sali Nastavnog centra Bolnice, biti potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i Zdravstvenog centra Valjevo.
Dve institucije će u budućnosti sprovoditi zajedničke naučno-istraživažke projekte, zajedno organizovati naučne skupove, tematska predavanja i seminare, međusobno angažovati nastavnike, saradnike i istraživače za naučne projekte jedne ili druge ustanove, uzajamno koristiti laboratorije, kabinete i opremu prilikom rada na projektima, izdavati publikacije… Ugovor predviđa i da se nastava ili deo nastave za smer viši medicinski tehničar, prema planu i programu Fakulteta, izvodi u ZC Valjevo. To znači da će u našem gradu, pored srednjoškolskog medicinskog obrazovanja, početi i školovanje viših medicinskih tehničara, što je istorijski korak u razvoju zdravstva u Valjevu, ali istovremeno značajan napredak i za grad.
Ugovor će potpisati dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević i generalni direktor Zdravstvenog centra Valjevo prim. dr Ilija Tripković.
Pored uprava Medicinskog fakulteta i Zdravstvenog centra, svečanosti će prisustvovati i funkcioneri Kolubarskog okruga i Opštine Valjevo, predstavnici visokih i viših obrazovnih institucija u Valjevu, doktori i magistri nauka iz različitih oblasti, saradnici i prijatelji Zdravstvenog centra Valjevo.

doktori i magistri nauka iz različitih oblasti, saradnici i prijatelji Zdravstvenog centra Valjevo.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…