Kvalifikacioni ispit za upis u srednje škole, prema prvim rezultatima položilo je 99% ucenika.
U naredna dva dana moci ce da se ulože žalbe na rezultate testa i to – danas prvostepenoj komisiji u osnovnim školama – žalba se upucuje direktoru, i sutra drugostepenoj okružnoj komisiji – za one koji su nezadovoljni odgovorom na žalbu.

Manifestacija “Vidovdanski dani dijaspore u Srbiji” pocinje u Centru “Sava” i trajace do 28. juna, u organizaciji Ministarstva za dijasporu i Privredne komore Srbije.
Organizatori su naveli da je cilj tog skupa da istaknuti poslovni ljudi, intelektualci, predstavnici udruženja naših gradana iz dijaspore, humanitarnih i drugih organizacija, poruce matici šta valja ciniti za zajedništvo i dobrobit buduce ekonomske, kulturno-obrazovne i svake druge saradnje. Pored razgovora na plenarnom skupu i u radnim odborima, bice organizovani izleti i kulturni programi.

Premijer Vojislav Koštunica oznacio je juce svecani pocetak radova na obnovi Avalskog tornja koji je srušen u NATO bombardovanju 29. aprila 1999. godine. Koštunica je ocenio da ce izgradnja, odnosno ponovno podizanje tornja, biti znak “cvrste vere” da je svako stvaralaštvo jace od svakog rušilaštva.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojkovic izjavio je da ce plate sudija biti povecane tako što ce osnovica biti povecana za 30 odsto, dok ce sudijama koji vode složene predmete Visoki savet pravosudja moci da odobri dodatnih 20 odsto povecanja.

ijama koji vode složene predmete Visoki savet pravosudja moci da odobri dodatnih 20 odsto povecanja.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…