Premijer Srbije Vojislav Koštunica i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić svečano će obeležiti početak radova na obnovi Avalskog tornja, koji je srušen u bombardovanju NATO 1999. godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić otvoriće u Temišvaru predstavništvo Privredne komore Srbije i srpsko-rumunski biznis forum.

Skupština Srbije počeće sedmo vanredno zasedanje, a na dnevnom redu je više od 40 predloga zakona.
Poslanici će tokom narednih dana razmotriti predloge zakona ili izmene postojećih zakona iz pravosuđa, finansija, radno-socijalnih odnosa i drugih oblasti.

U Strazburu će biti zaključeno petodnevno letnje zasedanje Parlametrane skupštine Saveta Evrope, na kome je jedna od glavnih tema bila situacija na Kosovu i Metohiji.

Srpski ministar trgovine i turizma Bojan Dimitrijević učestvuje na trodnevnom 16. Svetskom ekonomskom forumu Kran Montana, zajedno sa više stotina državnika, ministara, predstavnika međunarodnih organizacija i lidera privatnog i javnog sektora.

U Okružnom sudu u Beogradu, izvođenjem pisanih dokaza, biće nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

Izlaganjem završnih reči preostale trojice optuženih i njihovih advokata, u Okružnom sudu u Beogradu biće nastavljeno suđenje okrivljenima za ubistvo četvorice članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine.

Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović koji je u poseti Ukrajini treba da se sastane sa književnicima i akademicima u Ukrajinskoj akademiji nauka, radi razmatranja zaključenja sporazuma o saradnji akademija nauka, čije se potpisivanje očekuje narednih meseci.

zaključenja sporazuma o saradnji akademija nauka, čije se potpisivanje očekuje narednih meseci.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…