Državni sekretar Kondoliza Rajs potvrdila je u Vašingtonu americkom Kongresu da je Srbija i Crna Gora ispunila uslove za nastavak americke finansijske pomoci, koja je bila suspendovana zbog nedovoljne saradnje vlasti u Beogradu sa Tribunalom u Hagu.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Kosovo i Metohiju Serenom Jesen-Petersenom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije informisao je Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom da, uprkos spekulacijama u javnosti, nema nikakvih pregovora sa Ratkom Mladicem, niti postoje bilo kakve informacije Tužilaštva ili neke druge medunarodne institucije o lokaciji na kojoj se Mladic nalazi.

Šef vladine kancelarije za saradnju s medijima Srdan Đuric rekao je da je ogromna vecina gradana Srbije zadovoljna što srpska vlada rešava pitanje saradnje s Haškim tribunalom na najbolji moguci nacin za zemlju, što je i medunarodna zajednica jasno verifikovala kao najbolji stepen saradnje.

Dobro prijateljstvo Srbije i Crne Gore i Makedonije ne sme biti nicim poremeceno, a problemi koji postoje moraju biti odmah rešavani, izjavili su u Ohridu predsednik Srbije Boris Tadic i predsednik Makedonije Branko Crvenkovski posle zvanicnih razgovora delegacija dveju zemalja.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic ce završnog dana posete Moldaviji, voditi odvojene razgovore sa moldavskim premijerom Vasileom Tarlevim i predsednikom moldavskog parlamenta Marijanom Lupuom.

Ministar finansija Srbije Mladan Dinkic i ministar odbrane SCG Prvoslav Davinic postigli su potpunu saglasnost o potrebi hitnog uvodenja reda u materijalno-finansijsko poslovanje Vojske SCG.

u potpunu saglasnost o potrebi hitnog uvodenja reda u materijalno-finansijsko poslovanje Vojske SCG.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…