Američki državni sekretar Kondoliza Rajs sertifikovala je pomoć Srbiji i Crnoj Gori za 2005, saopšteno je iz Stejt departmenta. Portparol Stejt departmenta Šon Mekormak izjavio je da je državni sekretar Kondoliza Rajs zaključila da je SCG ispunila kriterijume Zakona o pomoći inostranstvu.

Američki podsekretar Nikolas Berns obavestio je zvaničnike u Beogradu da će državni sekretar Kondoliza Rajs potpisati sertifikaciju o odmrzavanju pomoći SCG od 10 miliona dolara, zbog ubrzane saradnje sa Haškim tribunalom. Berns je rekao da ova godina označava početak ekonomske i političke saradnje SCG i Amerike.

Američki državni podsekretar Nikolas Berns izjavio je da će 2005. biti godina promena za Kosovo i da se očekuje da će u ponedeljak početi proces procena ispunjenosti standarda.

Američkom državnom podsekretaru Nikolasu Bernsu smo zahvalni na principijelnom stavu koji je izneo tokom posete Prištini i insistiranja na povratku raseljenih i na decentralizaciji, izjavio je predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće u Beogradu sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Kosovo i Metohiju Serenom Jesen-Petersenom. Razgovor će, kako je najavljeno iz premijerovog kabineta, početi u 13 sati.

Španija je zatražila hitan prijem Srbije i Crne Gore u Partnerstvo za mir NATO-a, izjavio je u Kordobi šef naše diplomatije Vuk Drašković posle razgovora sa španskim kolegom Migelom Anhelom Moratinosom.

Predsednik Srbije Boris Tadić počeće zvanične razgovore na Ohridu sa delegacijom Republike Makedonije koju predvodi predsednik Branko Crvenkovski. Predsednik Tadić je u četvrtak popodne stigao u Ohrid i potom sa Crvenkovskim neformalno razgovarao.
ovski. Predsednik Tadić je u četvrtak popodne stigao u Ohrid i potom sa Crvenkovskim neformalno razgovarao.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…