Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica putuje u dvodnevnu posetu Italiji, gde će razgovarati sa predsednikom Karlom Azeljom Ćampijem, premijerom Silvijom Berluskonijem i drugim visokim zvaničnicima.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković zakazao je konstutacije šefova poslaničkih grupa na kojima će biti reči i o tekstu kojim bi parlament “nedvosmisleno osudio zločine i omogućio da se efikasno uspostavi pravda”.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković potvrdio je da je protiv sedmorice sa snimka koji prikazuje streljanje muslimana iz Srebrenice pokrenut krivični postupak, a da se četvorica od njih već nalaze u pritvoru.

U Okružnom sudu u Beogradu biće nastavljeno suđenje Saši Cvjetanu, bivšem pripadniku jedinice “Škorpioni” rezervnog sastava policije, optuženom za ubistvo 14 civila albanske nacionalnosti u Podujevu 28. marta 1999. godine.

Tvrdim da nemam nikakve veze sa “Škorpionima” i to će vremenom postati jasno, izjavio je svedok odbrane Slobodana Miloševića, policijski general Obrad Stevanović pred Haškim tribunalom.

Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće u Prokuplju otvaranju Narodne kancelarije i razgovarati s privrednicima i predstavnicima lokalne vlasti.

Pretresno veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev Ramuša Haradinaja, nekadašnjeg vođe Oslobodilačke vojske Kosova i donedavnog kosovskog premijera, da na slobodi dočeka početak suđenja za zločine nad srpskim i drugim nealbanskim stanovnicima Kosova i Metohije 1998. godine.

Grupa naoružanih Albanaca napala je policijsku patrolu u Kondovu, u blizini Skoplja, što je izazvalo strahovanja od ponovnog budjenja etničkih sukoba u Makedoniji, javila je skopska TV stanica A1
je izazvalo strahovanja od ponovnog budjenja etničkih sukoba u Makedoniji, javila je skopska TV stanica A1
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…