Mešovita ekipa sastavljena od plivača iz više klubova iz centralne Srbije, predvođena predsednikom Plivačkog saveza centralne Srbije Draganom Petrovićem i trenerom Aleksandrom Rosićem, nastupala je na dvodnevnom Međunarodnom plivačkom mitingu u banji Harkany u Mađarskoj.
Članovi ove ekipe bili su plivači iz PK “Rasina”, Kruševac: Nikola Konatar i Filip Banović, PK “Sveti Nikola”, Niš: Stefan Savić, Dario Beriša i Jovan Veličković, PK “Jagodina 2000”: Nikola Simić i Anđelija Srećković, PK “Kraljevo”: Srećko Stefanović, PK “Crnica”, Paraćin: Tijana Kaličanin i PVK “Valis”, Valjevo: Anđelka Petrović, Tijana Jakovljević i Vanja Petronijević.
Predstavnici “Valisa” su na ovom takmičenju postigli odlične rezultate i osvojili ukupno 10 medalja u pojedinačnim trkama i dve u štafetnim. Anđelka Petrović (92.) osvojila je tri zlatne medalje u disciplinama 100 m kraul, 100 m delfin i 100 m leđno, a srebrnu medalju u disciplini 200 m mešovito. Tijana Jakovljević (91.) je na 50 m i 100 m kraul osvojila po jednu srebrnu, a na 100 m leđno bronzanu medalju. Vanja Petronijević (91.) je osvojio tri bronze – na 50 m i 100 m kraul, i na 50 m leđno.
U obe trke štafeta ženska ekipa, koju su činile Anđelija Srećković iz PK “Jagodina 2000”, Tijana Kaličanin iz PK “Crnica” i iz PK “Valis” Anđelka Petrović i Tijana Jakovljević osvojila je po srebrnu medalju. U trci 4 x 50 m kraul postigle su izuzetan rezultat – za skoro 2 sekunde oborile su državni rekord u apsolutnoj, omladinskoj i kadetskoj kategoriji.
Plivači “Valisa” počeli su sa svakodnevnim treninzima na bazenima u SRC “Petnica” i spremni su dočekali letnju sezonu. Narednog vikenda učestvovaće na Međunarodnom plivačkom mitingu “Srđan i Maksim” u Trebinju, a za dve nedelje plivaće “na domaćem terenu” na VIII Međunarodnom plivačkom mitingu “Petnica kup”.

u, a za dve nedelje plivaće “na domaćem terenu” na VIII Međunarodnom plivačkom mitingu “Petnica kup”.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…