Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Berlinu, posle razgovora sa kancelarom Gerhardom Šrederom, da Nemačka podržava direktan dijalog Beograda i Prištine i da smatra da su se stekli svi uslovi da se podigne rejting naše zemlje kad je reč o investiranju i kreditiranju.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je da ga je predsednik Srbije Boris Tadić obavestio da neće potpisati Zakon o vladi, jer je procenio da dva člana nisu u skladu sa Ustavom.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus rekao je da će izgradnja Panevropskog naftovoda, koji će omogućiti transport sirove nafte od crnomorske luke Konstanca u Rumuniji, preko Pančeva do Trsta, doneti Srbiji energetsku sigurnost, ekonomsku dobit i produbiti regionalnu saradnju.

Poslanici svih stranaka, osim Srpske radikalne stranke, najavili su u raspravi o amandmanima na Ustavnu povelju u Skupštini Srbije da će podržati predlog Vlade Srbije, o čemu će rasprava biti nastavljena danas.

Samozvana teroristička organizacija “Teroristička mreža racija politike” preuzela je odgovornost za nedavne bombaške napade u Vukovaru i okolnim srpskim selima i najavila da će sledeći njeni napadi biti usmereni na državnu imovinu i političare, ako vlasti uhapse i izruče odbeglog generala Antu Gotovinu.

Okružni sud u Beogradu, na predlog odbrane optužene Mirjane Marković, stavio je poternicu za suprugom bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića van snage, izjavila je Tanjugu potparol suda Ivana Ramić.

Politički komitet Saveta Evrope usvojio je, na sednici u Parizu, dokument o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji u kome se prvi put poziva albanska strana na saradnju, na dogovor i na pregovore, izjavio je član delegacije Srbije i Crne Gore u tom Komitetu Ljubiša Jovašević.

vor i na pregovore, izjavio je član delegacije Srbije i Crne Gore u tom Komitetu Ljubiša Jovašević.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…