Saradnju Opstine Valjevo i lokalne romske zajednice, medjunarodna nevladina organizacija Minority Rights Group International iz Londona , pozitivno je ocenila, istakla je Alphia Abdikeeva, konsultant ove organizacije prilikom jucerasnjeg razgovora sa Zoranom Ilicem,zamenikom predsednika valjevske opstine. Ovom prilikom, dogovoreno je da se ubrza izrada akcionih planova na osnovu kojih ce se opredeliti sredstva iz budzeta Opstine Valjevo u 2006.godini za lokalnu romsku zajednicu, za pocetak u vidu osnovne finansijske podrske, za zbrinjavanje najugrozenijih. S obzirom na to, da planirana novcana sredstva nece biti dovoljna, u realizaciji ovog plana ocekuje se i ucesce donatora, na prvom mestu Svetske banke, kao i Ministarstva za ljudska i manjinska prava. U jucerasnjem razgovoru, ocenjeno je da se saradnja lokalne samouprave i romske zajednice u Valjevu, u narednom periodu prosiri i to u pravcu zaposljavanja, stambenog zbrinjavanja i obrazovanja Roma.

Zavrsena akcija ciscenja grada

Proteklog vikenda zavrsena je velika prolecna akcija ciscenja grada u kojoj su radnici “Vidraka” iz svih mesnih zajednica ukupno odneli 344 kubika kabastog smeca. Istovremeno je ocisceno i 20 gradskih i prigradskih divljih deponija gde je bilo 420 kubika raznog otpada. Iz Odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove valjevske opstine i “Vidraka”, ovogodisnju akciju ocenjuju kao uspesnu i zahvaljuju se gradjanima na dobroj saradnji, nadajuci se da ce ubuduce biti manje posla oko divljih deponija, jer podsecanja radi, stari namestaj, kucne aparate i druge kabaste predmete gradjani mogu ostaviti kraj kontejnera i mimo ove akcije, i to ponedeljkom svakog meseca, tokom cele godine po tacno utvrdjenom rasporedu. Prvog ponedeljka u mesecu to mogu uciniti u Mesnim zajednicama “Gradac”, “Popare”, “Stari grad” i “Z.J.Spanac”. Drugog ponedeljka mestani “Brdjana” i MZ “Andra Savcic”, treceg u MZ “Krusik” i “Nada Puric”, a cetvrtog u naselju “Oslobodioci Valjeva”, Goricu i Novom naselju.
Postoji mogucnost da se akcija ciscenja grada ponovi na jesen ako gradjani budu insistirali, uz dogovor sa nadleznima u Odeljenju za komunalne i inspekcijske poslove i “Vidraku”.

Dzez festival ove godine u oktobru

Ovogodisnji 21. Dzez festival pocece 20. oktobra. Organizacioni odbor imenovace Skupstina,a iz budzeta opstine Valjevo za ovu manifestaciju opredeljeno je 600.000 dinara. Predvidjeno je da preostalih 400.000 obezbede sponzori.Iz Opstinske uprave porucuju da ce se i ove godine puno ljubavi i entuzijazma uloziti u organizaciju ovog trodnevnog,lepog i nadasve poznatog i priznatog kulturnog dogadjaja,koji vec duze od dve decenije u gradu na Kolubari okuplja brojne ljubitelje ove vrste muzike.

Sanacija deponije

Potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za sanaciju i remedijaciju postojece gradske deponije izmedju Opstinske uprave Valjevo i sabackog preduzeca za inzenjering, konsalting, projektovanje i izradu “SET” D.O.O.
Rok za izvrsenje ugovora je 30 dana, od dana potpisivanja,a nakon toga javnim tenderom bice izabran izvodjac radova na sanaciji deponije.

sivanja,a nakon toga javnim tenderom bice izabran izvodjac radova na sanaciji deponije.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…