Rasim Ljajić je, posle razgovora sa američkim ambasadorom za pitanja ratnih zločina Pjer Rišar Prosperom, za B92 izjavio da je Prosper potvrdio da je Beograd načinio napredak u saradnji s Haškim tribunalom. On navodi i da je ambasador naglasio i preostale obaveze Srbije i Crne Gore, kada je u pitanju sud za ratne zločine.

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen izjavio je u američkom Kongresu da je bezbednost u poslednjih godinu dana na Kosovu suštinski unapređena, a dokaz za to je odsustvo značajnijih etnički motivisanih zločina.

Iako tog dana na snagu stupa Uredba o forimiranju cena naftnih derivata, ministar Dinkić objašnjava da Ministrastvo energetike za povećanje cene benzina mora da traži saglasnost Ministarstva finansija i trgovine.

Peter Čeferin kritikuje medije i policiju jer su objavili Ribičičevo puno ime i prezime, čime su mediji prema advokatovom mišljenju, kršili sve propise o zaštiti ljudiskih prava.

Đurčanj je u SCG došao na poziv predsednika državne zajednice Svetozara Marovića, s kojim se i sastao. Teme razgovra su bile, kako je ranije najavljeno, bilateralna saradnja, evroatlantske integracije i saradnja u regionu, a predviđeno je i potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji SCG i Mađarske.

Jednu od te dve Deklaracije predložila je vladajuća koalicija, a drugu opoziciona Socijalistička narodna partija. Suština razlike između te dve deklaracije je u tome što vladajuće i opozicione stranke vode spore oko toga da li je za Crnu Goru bolje da u EU uđe kao samostalna država ili u zajednici sa Srbijom.

Kako pise list “Danas” Majkl Polt uputio je pismo zbog informacija da gradska vlast Niša namerava da ukine institucije koje su osnovane uz finansijsku pomoć SAD.

macija da gradska vlast Niša namerava da ukine institucije koje su osnovane uz finansijsku pomoć SAD.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…